Sportul are şi el anumite condiţii

Ziceam c-am fost la Transylvanian Grand Prix, la Braşov. A fost concurs internaţional, frumos organizat din punct de vedere al design-ului, dar slab calitativ (zic de perechi). Bine, faţă de anul trecut.

Ei bine, nu ştiu ce s-a întâmplat ediţia asta, poate a fost vreun virus prin sală sau cine ştie, nu pot să-mi explic, dar au fost atâtea belele încât ajungi să te întrebi dacă nu cumva şi tu ai probleme ăstea. Adică mâ gândesc tot mai mult să merg să-mi fac analizele, dar acum s-a terminat sezonul, oricum le fac la început de sezon.

De la leşinări pe ring, până la vomat pe margine, cam aşa a fost. Înăuntru a fost bine, nici prea cald, nici prea răcoare, era un pic curent, dar nu cred că de la asta. În primul rând un sportiv ar trebui să ştie că n-are voie să mănânce înaintea depunerii unui efort sau în timpul acestuia. În special când vine vorba de dans.

Dansul nu-i ca oricare alt sport, unde joci un anumit timp şi gata. Aici că dansezi 5 dansuri, 3 ture sau chiar mai mult, trebuie să le duci la capăt cu succes. Credeţi-mă, nu-i uşor deloc. Pe lângă faptul că trebuie să rezişti fizic, trebuie să arăţi şi tehnică şi alură. O complexitate incredibilă de lucruri, unde toţi muşchii sunt folosiţi la maxim. Ca să nu mai zic de creier că şi ăla joacă un rol foarte important.

Bun, care-i morala ? – nu mâncaţi înainte de depunerea unui efort, în timpul acestuia (decât foarte puţin) şi beţi apă nu energizante, ălea vă distrug. Apa minerală cu acidul scos este cea mai bună metodă de recăpătare a forţelor.

0 responses to “Sportul are şi el anumite condiţii”

  1. Eu am baut beau bere si mananc cand sunt la o petrecere dar nu mi s-a intamplat ca dupa o ora de dans sa zicem, sa mie se intample ceva nasol, poate doar putina ameteala.

    • Nu cred ca se poate vorbi de petrecere aici, acolo e ceva organizat, e competitie, iar iti spun ca dupa 10 minute de dans, intotdeauna ai pauza poate chiar si o ora.. trebuie sa fi mereu pregatit

  2. Stiu cum e, am facut si eu cativa ani dansuri si daca trebuia sa mananc inainte de antrenamente imi era foarte greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.