“Stai să-mi verific agenda…”

By | Spuneri

Poate n-o să vă vină să credeţi, dar eu sunt un fan al acestei zicale. Bineînţeles că nu-mi pică mereu bine când o primesc, dar aşa-mi face plăcere s-o spun când sunt invitat undeva de o să ziceţi: băi ăsta are pitici pe creier…

Mno şi vă spun că aşa e. Iar că tot v-am adus acum printr-o metodă în subiect, nu vreau să mă consideraţi de modă veche, dar de curând, nemaiavând opţiuni, am recurs la agenda aia de pe vremuri, carneţelul acela gros cu toate lunile şi zilele din an, poate chiar şi cu orele + un pix. Pe bune de nu-mi place, chiar dacă nu-i aşa cum mi-am imaginat eu, adică fiecare oră cu culoarea ei (că-s mai hipster eu de felul meu) cu intervalele orare ocupate şi aşa mai departe. E simplă.

Programul parcă prinde altă culoare acum, creierul când îl vede prin intermediul văzului parcă se setează pentru ziua de mâine. Dacă aţi observat, uneori, când ştiţi că aveţi un program prestabilit pentru ziua următoare, voi vă treziţi dinaintea alarmei, dar nu cu mult înaintea ei, fix cu 5 sau cu 10 minute mai devreme, asta fiindcă al vostru creieraş şi-a setat deja programul, la fel cum alarma era setată să sune la o oră respectivă. Bine, asta mi se mai întâmplă mie, dar pot să cred că mai există cel puţin un grupuleţ asemănător de oameni ca mine.

De ce am ales acest fel de-ami face programul? Păi să zicem că m-am săturat de atâta tehnologie, nu am găsit nicio aplicaţie de smartphone sau de desktop care să mă satisfacă. Pentru programele sportive pe care le fac, am MapMyRun care mă ajută să mă orientez, însă pentru programul de zi cu zi, nu am găsit nimic.

Acum vine întrebarea: voi ce agendă folosiţi? Cea de modă veche sau sunteţi cu tehnologia nouă prin aplicaţii smartphone, desktop, online etc? Iar dacă folosiţi vreo aplicaţie, care este aceea?

0 Responses to " “Stai să-mi verific agenda…” "

  1. Raluca says:

    Wunderlist. E aplicatie pentru android si se poate folosi si pe pc.

    • Wunderlist pare a fi o alternativa interesanta, insa nu-mi face cu ochiul din pricina designului si metodei de ordonare a evenimentelor. Mie imi trebuie ceva simplist, tip calendar cu patratele. 😀

  2. Alex N. says:

    Nu folosesc agende, insa cand imi propun ceva pentru a doua zi, patesc la fel ca tine cu trezitul. Ma trezesc cu 5-10 minute inainte sa sune alarma la telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.