Studiu: Somnul cel mai profund îl găsim între orele…

By | La aer liber

… 22.00 – 00.00, dar nu mai târziu de miezul nopții.

Am avut o discuție astăzi, la școală, în care, cu ochii căzuți-n gură de somn, mi-am permis să întreb cum de se poate trezi lumea la ora 7.00 dimineața (în special când afară nici nu s-a crăpat bine de ziuă).

Eu unul vă spun sincer, nu trece ora 11.00 seara și sunt în pat ațipind, deci pot spune că am un program destul de bun de somn, între 23.00 și 7.15 dimineața când îmi sună alarma.

Cu toate acestea, simt că nu-i suficient, simt că atunci când sună alarma, pică cerul și se rupe pământul în două. Abia mă întind după telefon s-o închid. La școală lucrurile din nou nu stau grozav de bine, fiindcă nu-s departe de a adormi (asta nu înseamnă că o fac intenționat și că vreau să nu fiu atent la ore, ba chiar încerc la primele două cât pot de mult, că după mă trezesc cu totul).

De aceea doresc să fac un studiu și să aflu de la voi care sunt orele cele mai bune pentru un somn profund, odihnitor, regenerator pentru corpul nostru și care să se încheie cu o dimineață fresh pentru noi. Menționez că am citit și am încercat să mă documentez pe internet atât cât am putut, iar rezultatul ar fi că între orele 22.00 și 00.00 este cel mai bine să ne punem în pat, dar nu mai târziu de acest interval.

Bun, acum să aud părerile voastre serioase de oameni serioși: când e mai bine să dormim pentru a obține acel somn profund? credeți în acest interval? ați încercat și ați simțit că merge?

0 Responses to " Studiu: Somnul cel mai profund îl găsim între orele… "

  1. Alex says:

    Si mie mi-a spus o doctorita endocrinoloaga ca e ideal sa fii in lumea somului pana in ora 24.

    Altfel, din cate stiu nu conteaza atata ora pana la care dormi, cat sa fie intuneric bezna si liniste completa in camera respectiva. Asta inseamna, printre altele, sa tragi jaluzelele/draperiile si sa scoti absolut totul din priza.

  2. teoretic sunt indeajuns 2 ore, daca intri direct in starea de somn profund, dar un om normal are nevoie de 7-8 ore de somn pentru a fi odihnit…

  3. […] articol din trecut, întrebam eu care-s orele optime pentru a te pune în pat la somn. Uite, acesta-i un articol în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.