Plătești mai mult la curent? Ce păcat

By | Gânduri

Uite noi, statul, vom încerca să te ajutăm cu o subvenție. Practic, fiindcă știm că ești sărac și nu faci parte din acei 1% cu peste 3500 de euro salariu lunar, îți vom plăti noi o parte din factura la curentul electric.

Știm, vin perioade grele. Coșul de cumpărături s-a scumpit groaznic, dar nu e vina noastră.

Cam asta e tot ce putem face, fie accepți banii, fie mori de foame și intri în datorii. Treaba ta.

V-am tradus grosso modo ceea ce premierul Cîțu vrea să transmită. Se poate citi pe larg aici.

După acest uriaș fuck-up al statului intitulat liberalizarea energiei electrice, un fuck up care a dus la inflație pentru că liberă concurență pentru furnizorii de energie electrică înseamnă creșterea nesimțită a prețurilor, iată soluția premierului.

BNR-ul urlă de pe margini și critică acest fuck-up, iar statul se gândește la subvenții. Dezorganizarea, întârzierea și influența prețurilor la nivel global toate se resimt acum în mizeria economică în care ne scăldăm.

Nu, prieteni, nu bubuie economia ci doar buzunarele noastre.

În februarie plăteam la ENEL un maximum de 30 de lei pe lună. După liberalizare factura mea ajunge lejer la 90 de lei. S-a triplat, prieteni, în doar câteva luni. TRIPLAT.

De când „work from home” pe banii mei, regularizarea la ENEL n-a coborât sub 380-400 de lei. Așadar, pe lângă triplarea facturii, la fiecare 3 luni sunt ars bine de tot de-o „regularizare” d-asta.

Pot trimite index? Păi, nu. Pentru că n-am contor nici în casă, nici pe casa scării. #nais

Dar, să revenim la costuri. Păi voi vă dați seama ce înseamnă asta pentru o familie cu 2-3 copii fără un venit economic stabil sau măcar consistent? Sau chiar și cu minimul pe economie?

Aceste greșeli pe care coaliția de carton a reușit să le facă într-un timp atât de scurt, ne vor costa pe toți.

Nu mai zic cât amatorism denotă felul în care a decurs toată procedura asta. Ca să fiu blând în vorbe.

Subvenție, auzi la ei…

Amenzi, tati, amenzi pentru fiecare nesimțit care și-a permis să ridice în halul ăsta prețurile. Cu cadrul legal, frumos, că de asta ești stat. De asta te consideri „sistemul”.

Subvenții… ce glumă bună!

subventii energie electrica

Leave a Reply

Your email address will not be published.