Suferiţi de o profundă lipsă de originalitate

By | Gânduri

Nu te-ai săturat băi Gheorghe să trimiţi acelaşi mesaj, an de an, în perioada sărbătorilor ? că eu sincer nici nu mai vreau să citesc sms-ul tău copiat de pe net şi trimis la alte 50 de persoane (pe puţin) din agendă. În ziua de azi e clar că internetul ne-a acaparat într-o proporţie extraordinar de mare, astfel încât, check-inurile de pe telefon sunt la modă, pozele de pe telefon cu brăduţul de Crăciun au devenit o modă, iar acum, mai nou, ca să nu-ţi mai consumi mesajele / minutele / timpul, au apărut actualizările de stare cu “Crăciun Fericit tuturor !”; ceva în genul : Hai s-aveţi şi voi un Crăciun fericit băi fraierilor, că mie mi s-a luat să vă zic la fiecare în parte. 

Varianta de mai sus e una, sunt însă şi cazuri extraordinare în care inculpatul nu are minute sau mesaje şi recurge la e-mailuri, mesaje pe Facebook, însă şi acestea copiate. Oameni buni, chiar nu aveţi în cap 2-3 idei mai originale care să vă reprezinte şi să amuzaţi, eventual întristaţi prietenii de sărbători ?

Apreciez oamenii care copiază un mesaj, dar e pe stilul lor. De exemplu, astăzi, am primit un mesaj de la un ţăran prost, un ţăran atât de prost încât înjură aproape non-stop în prezenţa oricărei persoane (fie că e femeie sau bărbat), dar e de treabă, iar prin mesajul lui, logic că tot cu înjurături, a apelat la o personificare. Ştiu că ăsta e stilul lui, m-am aşteptat şi în acelaşi timp m-a făcut să zâmbesc. Alţii, au preferat să trimite obişnuitele mesaje cu “de Crăciun… bla bla bla.. iar la final sărbători fericite!”, de parcă nu puteau să spună asta de la început.

Ca un sfat : renunţaţi la mesajele aiurite cu “Crăciun fericit tuturor!” de pe Facebook, făceţi-vă rost de timp, măcar pentru câteva e-mailuri, câteva mesaje pe Facebook către cei care îi ştiţi mai apropiaţi vouă, asta în cazul cel mai defect sau în acela în care nu aveţi numerele de telefon, altfel mergem pe calea normală şi cea mai corectă : sms-uri, apeluri telefonice, cât mai personificate. Zic eu.

0 Responses to " Suferiţi de o profundă lipsă de originalitate "

 1. Paul says:

  Crăciun Fericit tipule !
  (asta e nu e copiată de nicăieri) 😀

 2. Refu says:

  Pai din punctul meu de vedere mesajele de sarbatori sunt impartite in doua categorii, general si cei apropiati. Bineinteles ca celor apropiati ai alt mod de a le ura sarbatori fericite, persoanele care nu le cunosti pe zici un simplu, sarbatori fericite si atat.

  PS: Sarbatori fericite :))

  • Adi says:

   Pai hai sa zicem ca la cei necunoscuti, un “Sarbatori fericite !” e suficient, dar la cei apropiati sa copiezi mesaje pompoase..sa fim seriosi !
   Craciun maxim iti doresc ! 🙂

 3. Bogdan says:

  adevarat graiesti!

 4. Bucur says:

  cam ducem lipsa de originalitate,prea mult copy/paste :))

 5. ZeceDeZero says:

  prefer sa trimit un “craciun fericit!” / “sa-ti aduca mosul ce vrei!” celor cateva persoane care sunt importante pentru mine si asta doar daca nu reusesc sa ma intalnesc cu ele. De exemplu, anul asta mi-am petrecut craciunul cu familia asa ca am recurs la mesaje / telefoane. E foarte placut sa trimiti un mesaj original si/sau simplu si sa primesti unul la fel (care stii ca-i pentru tine) ca multumire 🙂
  A si “lerul fie cu voi!” a prins foarte bine in grupul de prieteni :))

 6. ZeceDeZero says:

  Mi-ai zis pe twitter si eu ti-am raspuns deci eu sunt cel rau :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.