Sunt scârbit

By | Gânduri

Am 17 ani, în ianuarie voi face 18, iar având în vedere că nici măcar nu sunt major, în ochii unui profesor de peste 40-50 de ani, n-am dreptul la opinie. Nu am voie să deschid gura având în vedere că “nu sunt trecut prin viaţă”, dar de data asta trebuie să spun că sunt scârbit. Vreau să urmez jurnalismul şi sunt scârbit.

Faptul că trebuie să dai tare “din coate” atunci când ajungi la facultate pentru a te afirma, nu-i nimic anormal, însă să ajungi să faci din viaţa unor persoane publice ştire de primă pagină zi de zi, mi se pare total aiurea. Ăsta nu-i jurnalism. Faptul că un om vine din partea unui tabloid şi susţine la TV nişte lucruri pe care, chiar şi cu legea în faţă, le ignoră mi se pare absolut penibil. Ca să nu mai zic că nu ştie ce-i aia limba română.

Vreau să fac jurnalism, vreau să ştiu că voi ajunge la radio, dar în acelaşi timp vreau să ştiu că nu voi face această treabă murdară. Indiferent de unde voi lucra, îmi voi anunţa încă de pe acum faptul că îmi voi da demisia în secunda doi din momentul în care cineva mă va pune să scriu un articol pe care, pur şi simplu nu-l simt un adevăr sau încalcă legea. Nu poţi face jurnalism cu minciuni şi legi încălcate. Nu poţi face din vieţile persoanelor publice – monitorul oricărui om de rând care sparge o sămânţă şi râde de ce citeşte.

Încă rămân mirat de faptul că unii oameni nu trec prin şcoală, nu fac o facultate şi ajung imediat în redacţia unor ziare / tabloide care pur şi simplu nu fac altceva decât să, scuzaţi-mi expresia, mănânce căcat non-stop şi au numai poze porn pe homepage-ul website-ului în speranţa că oamenii vor da cât mai multe click-uri. Nimeni nu zice nimic de activităţile cum sunt cele cu Let’s Do IT !, care, apar doar pe la ultimele pagini într-un colţ. Când o să scriem de omul de 50 de ani care ajunge să-şi arunce gunoiul în faţa scării blocului ? când o să lăsăm viaţa unor “vedete” în pace şi ne vom vedea de adevăratele probleme care macină această ţară ?

sursa foto

0 Responses to " Sunt scârbit "

 1. Sunt de vârsta ta,si vreau să dau tot la jurnalism(daca nu o sa ma răzgândesc) şi ceea ce se întâmpla în presă şi la televiziune in România este ruşinos şi penibil.

 2. Bucur says:

  Tu nu poti dar sunt uni care pot si inca pe bai multi :))

 3. Bogdan says:

  nu cred ca exista vreo meserie in lumea asta in care nu trebuie sa te indoi deloc… asa-i construita lumea asta, asa trebuie sa procedam toti, important e ca atunci cand ajungem unde ne-am propus… sa nu avem de ce sa ne fie rusine

  • Adi says:

   Avand in vedere ca faci o meserie fara facultate, una cu calibru in Romania si te folosesti de vietile persoanelor publice pentru a-ti castiga salariul, mi se pare mizerabil. Pot spune ca mi-e rusine de ce jurnalism exista la noi in tara. Faptul ca mergi cu o camera in mana pe strada si intrebi o persoana daca vrea sa fie intervievata cu ceva, aceasta imediat fuge, fuge de presa ca de dracu. S-a ajuns rau de tot.

 4. Zozo says:

  Traim in Romania si din pacate asta este tara noastra.

 5. Manciu says:

  Ai mare dreptate!!Asa ca da mai tare din coate si incearca sa iesi din cocina asta de tara.Bafta mai departe!!

 6. Yamasha says:

  Eu sunt in media de un an de zile, va zic ca nimeni nu ajunge in presa pe calitatile lui de scriitor sau ca are jurnalismul. Daca esti in Bucuresti n-ai nicio sansa…cel mai bine, daca esti talentat si-ti place ce faci sa pleci de undeva din provincie, unde-ti faci o experienta…
  PS Pe la noi circula o gluma: “de ce oamenii din TVR nu se casatoresc intre ei?! ..pentru ca toti sunt rude…”
  Gandirea ta e de adolescent acum: se vede ca inca te intretin parintii. Atat timp cat nu ai alternativa, cat peste tot se da afara, te ‘prostituezi’ si pentru un articol.(desi presa de monden e nimic fata de ce se intampla prin alte parti)

 7. Paul says:

  A cunosc câteva,care le vedeţi zilnic la antene şi la Kanal D,

 8. Yamasha says:

  Stii care e faza?! La monden sunt penibilitati, dar sa-i vezi pe politic cum se prostitueaza si pupa-n cur pe unul si pe altul…nu prea ai ce sa faci, iti vine de sus nu dai in x,y,z…pupi pe ala si pe ala…

  • Adi says:

   Am inteles, din pacate nu-i o noutate pentru mine. Am mai auzit de “ordine de sus” si de oameni care nu le-au acceptat si si-au dat demisia, iar eu as vrea sa ma numar printre aceeia mai tarziu, chiar daca ma va ustura decizia luata.

 9. Jurnalism ? Nu mai exista , a existat, acum exista doar cancanareala , iar oamenii romanii nu vor mai citi bazaconille jurnalistilor infectati dupa profit , deci ca jurnalist putine sanse sa ajungi unul bun ( un medic bun as respecta toata viata) …Oricum bafta.

  • Adi says:

   Eu zic ca poti ajunge un om de media respectat, fara a fi blamat si acuzat de lucruri oribile precum cele pe care le vedem in prime-time-ul din ziua de azi. Trebuie foarte multa munca si evitarea speculatiilor..

Leave a Reply

Your email address will not be published.