Totul începe de la o pauză

By | Spuneri

Navigam astăzi prin blogosferă şi citind eu aşa anumite lucruri, observ că aceste “pauze” sunt sau constituie unul dintre motivele principale pentru care un blogger renunţă la meseria sa. De obicei aceste lucruri se petrec când un om devine plin de sine. Acaparează într-un fel 2-3 bisericuţe de bloggeri, constituindu-şi astfel peste 10 comentarii la fiecare articol. Scrie zilnic, este activ pe toate celălalte bloguri cu comentarii etc. Ei bine, după ce are într-un fel blogosfera la picioare, acel procent dintre oamenii care se integrează undeva doar ca să arate că poate face mai bine ca omologul său se retrage. Înafară de acest procent am mai observat un altul privind oamenii care din întâmplare se ratează cu un articol nelalocul lui, astfel cumva se face o legătură între autor şi cititori. Menţine o linie pozitivă şi apoi apare cu ceva negativ care dă peste cap monotonia, ca să zic aşa creată. Fiind jignit şi aruncat într-un fel, recurge la o pauză. Bineînţeles nu-i musai să se întâmple aşa, fiecare cu problema lui până la urmă, eu am zis acolo niste cazuri. Ei bine ajung la această pauză, ei bine o dată când cineva a spus “iau o pauză pentru un timp” atunci e clar că nu mai revine. Dacă specifică şi timpul, este în mod sigur faptul că nu mai revine. Vorbesc acum despre blogurile pe care le citeam în trecut. Unii nici măcar nu anunţă faptul că iau o pauză, lasă blogul în derivă câteva luni bune şi apoi revine cu un articol de rămas bun. Consider că un om, o dată ce a luat cu adevărat microbul, microbul scrisului, microbul comunicării, împărtăşirii de idei cu lumea, nu mai are cum să dea înapoi. E ca un drog normal, ca şi cum ai trage cocaină. Practic nu poţi. Renunţi la un blog şi dacă nu scapi de microb, revii pe un altul la doar câteva zile sau hai să zic o săptămână – două de la decizie. Astfel, nu toată lumea are acest talent – de a-şi “injectează” doza aşa cum trebuie şi încheie după maxim câteva luni de scris. După pauză, când te întâlneşti cu autorul respectiv, pe stradă, vorbind la telefon, pe messenger, mail, nu contează şi îi spui : băăă gheorghe, dar parcă aveai un blog măăă ?!?!? şi gheorghe îţi răspunde sec : ăăăă păi mno, nu mai am chef măă.. dă-l încolo !

Ce mai poţi spune ?

0 Responses to " Totul începe de la o pauză "

 1. alex n. says:

  Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese! Si eu sunt in pauza :))

 2. Marian says:

  De acum înainte, dacă va trebui să fac o „pauză”, mă voi asigura că voi avea 10-15 postări „scheduled” în WordPress. 🙂

  • Adi says:

   @ Marian : Ma, poti avea tu acele articole programate, insa daca dupa ce sa zicem ca ti se termina pauza, nu mai vrei sa continui, atunci intervine problema.

 3. Val33ntyn says:

  Mno si eu am zis ieri ca renunt pentru doua saptamani ca tre’ sa ma pun pe invatat, dar azi am scris din nou pe blog.. 🙂

 4. Bucur says:

  pauzele sun bine venite dar sa nu fie mai lungi de 4-5 zile ca deja ala e un mic abandon…

Leave a Reply

Your email address will not be published.