Totul stă în limite

Munca, băutura, nesimţirea, mâncatul, fotbalul, de fapt sportul în general, totul – stă în limite. Ce vreau să zic prin limite ? – limite. Acele bariere pe care uneori ar trebui să le respectăm, dacă vrem să fim cineva.

Majoritatea oamenilor nu mai ştiu ce-s ălea limite. Se aruncă în orice fel de căcat fără a gândi. Într-o lume în care banul e la putere, omul e în stare să calce şi pe cadavre pentru a ajunge în top. Nu mai ştim ce înseamnă respectul de a te da măcar mai în stânga sau dreapta trotuarului când din spatele tău, vine cineva grăbit. Iar ăsta a fost decât un exemplu minor.

Ştim în schimb să aruncăm cu vorbe urâte, chiar atunci când cineva greşeşte. Ştim să facem căcatul bici, ştim să dramatizăm enorm, ştim să ne drogăm, ştim să fumăm, ştim să bem până ne căcăm pe noi. Dar nu ne ştim limitele. Apoi vedem la ştiri cum ajunge românu în spital de la diferite excese absolut inutile. Cred că deja toată lumea a ajuns să ne cunoască drept un popor de nemâncaţi, numai pentru că de Paşti şi de Crăciun, ne umplem până ajungem bombe nucleare.

Lipsa de respect, a ajuns acum la modă. Ţigan să fi, e acum la modă. Nu mai ai voie să deschizi gura. Nimeni nu mai are limite, toţi se bat, toţi greşesc şi în final, toţi sunt perfecţi. A auzit cineva de cuvântul STOP ? pe lângă semnul ăla roşu mare, uneori ar mai trebui folosit şi pentru lucrurile pe care le facem sau suntem pe punctul de a le face şi nu ne fac deloc bine.

0 responses to “Totul stă în limite”

  1. Din pacate lumea se degradeaza de la zi la zi,miar fi placut sa nu ai dreptatea in acest articol,dar ai…

Leave a Reply

Your email address will not be published.