Trecut, viitor, dar cu momentul ce facem?

Nu îmi vine să cred că abia după mai bine de 7 ani (de când m-am prins de orânduielile vieții) pot să-mi permit a spune că – am învățat ce înseamnă să trăiești momentul. Eu, fire sceptică, rațională în marea majoritate a timpului, am stat închis în mintea mea timp de o lungă perioadă. Efectiv nu mi-am permis să nu cataloghez o acțiune, să n-o consider fără un viitor, să nu o justific, să nu încerc să mi-o explic. Dar v-ați gândit vreodată că unele efectiv așa trebuie să se întâmple?

Mă gândesc cu groază la cât de mult ne-am dus gândurile spre materializare. Am uitat să mai simțim, am uitat să nu mai fim atât de raționali. Pe mine unul mă deranjează faptul că abia acum m-am trezit, deși nu e foarte târziu. Văd altfel lucrurile. După trecut și înainte de viitor avem prezentul, iar prezentul este de o importanță semnificativă, căci pe el îl putem modela în așa fel încât să ne fie nouă bine în viitor. Iarăși, nu pot să cred cât de mult mă afecta trecutul, cât de mult mă gândeam la viitor și cât de mult ignoram prezentul.

Da, suna că dracu, dar exact asta făceam. Îmi coloram în negru gândurile cu otrava trecutului, mă gândeam că hei, să vezi ce bine va fi în viitor, dar de fapt eu nu făceam nimic decât să stagnez acolo în gânduri idioate și neproductive. Iroseam prezentul. Nu trăiam momentul.

Astfel am ajuns să pierd mai mult de o groază din evenimentele care, probabil, ar fi putut lua o amploare în viața mea. Le-am irosit fiindcă le-am ignorat în momentul în care au apărut. Le-am lăsat să treacă pe lângă mine. Ori, dacă nu le-am lăsat, le-am analizat atât de mult încât am ajuns la o concluzie proastă. Unele n-au nevoie de analiză, n-au nevoie de raționament, n-au nevoie de nimic, decât de simțire. Să le simți atunci, să te bucuri de ele, să profiți de ele la maximum și astfel îți faci viața mai colorată.

Prin urmare, hai să ne propunem să trăim momentul, oricât de boem sună. În unele clipe, astfel de lucruri ne aduc doza aceea de fericire de care avem nevoie. Încercați pe cât posibil să nu le conștientizați, nici măcar asta. Doar ce vă spune sentimentul de atunci. Nu rațiune, ci simțire.

Nu voi încheia cu un citat, ar fi un clișeu, cum de altfel nici n-am folosit unul. Faceți ceea ce simțiți că-i bine.

Dont_worry_Be_happy

0 responses to “Trecut, viitor, dar cu momentul ce facem?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.