Tu ce-ai vrea să schimbi în oraşul tău?

By | Spuneri

Trebuie să fie ceva. Eu de exemplu în oraşul meu aş încerca să schimb mentalitatea oamenilor. Fiind un oraş industrial, nimeni nu se uită la viitor, nimeni nu se uită la modern, nimeni nu se uită la ceea ce înseamnă tehnologie nouă, gadgeturi. Dacă v-aş spune ce cred eu cu adevărat despre al meu oraş, probabil m-aţi înjura când m-aţi vedea pe stradă, dar aşa este, în Piteşti lumea merge numai cu gândul la probleme.

În oraşul meu nu există locuri plăcute de plimbare. Păi dacă vă spun ce-am văzut la Iaşi, ce-am văzut în Copou, nici nu se compară cu vrenul din parcurile piteştene. Ştrandul arată deplorabil, Pădurea Trivale a rămas la fel de când mă ştiu, doar străzile şi bancile au fost îmbunătăţite, în rest absolut nimic legat de istoricul oraşului, măcar. Nicio statuie, nicio terasă modernă, mai ales că e vară, nimic. Aici aş schimba ceva: aş încerca să le arăt oamenilor că avem locuri frumoase, dar neexploatate la maxim.

Lumea în Piteşti vede internetul cu alţi ochi. Aici nu există site-uri pentru firma ta, aici totul merge din vorbă. Publicitatea stradală şi cea online sunt inexistente. Noroc cu BrainUp că mai mişcă ceva, dar în rest nimeni nu ştie nimic. Faptul că până şi blogul ăsta pe care scriu de atâţia ani nu are niciun efect asupra mai multor localnici decât cei 100-150 zilnici din Piteşti care intră, spune multe despre cunoştinţele lor legate de internet.

Nu sunt expert în social media, nu am nici banii necesari pentru a demara un proiect de anvergură în Piteşti, dar aş lua o dată oamenii de afaceri ai Piteştiului şi i-aş pune în faţa internetului, să vadă şi ei câte procente le-ar mai adauga la vânzări.

Ăstea sunt doar câteva lucruri pe care aş vrea să le schimb în oraşul meu. Probabil cu timpul voi prinde mai mult curaj, voi avea alte resurse şi cu oamenii potriviţi voi porni proiectul care se vrea a face din Piteşti, un Piteşti 2.0. Tu ce-ai vrea să schimbi în oraşul tău?

sursa foto

0 Responses to " Tu ce-ai vrea să schimbi în oraşul tău? "

 1. Adri says:

  Eu mi-as schimba vecinii. Daca nu ar exista ei, orasul asta ar fi perfect :)).

  • Adrian says:

   Interesant. Dar eu zic ca trebuie sa existe lucruri mai enervante decat vecinii, pe ei nu ai cum sa-i schimb, asa sunt ei, poate doar sa incerci sa le schimb mentalitatea. Cu frumosul. 🙂

 2. Tu ce-ai vrea sa schimbi in orasul tau-…

  Trebuie să fie ceva. Eu de exemplu în oraşul meu aş încerca să schimb mentalitatea oamenilor. Fiind un oraş industrial, nimeni nu se uită la viitor, nimeni nu se uită la modern, nimeni nu se uită la ceea ce înseamnă tehnologie nouă, gadgeturi. Dacă v-a…

Leave a Reply

Your email address will not be published.