Tu ce mai faci în timpul liber?

Tu ce mai faci în timpul liber?

A venit momentul să purtăm discuția asta. Serios. A venit pandemia, ce credeai, că românul nu se reinventează?

Pe bune, cred că nu există un moment mai nasol să te apuci cu reinventări când lumea arde. Și n-o zic eu, o spun chiar psihologii.

Și nu mă luați cu Shakespeare care a scris „King Lear” când era izolat din pricina ciumei. Adică, serios, nu spune nimeni că nu poți să faci lucruri, doar că e ceva nou și oricum fiecare ne vedem de job-urile noastre, ca Shakespeare, nu?

Mi-am dat seama zilele trecute, dar așa, la modul adânc, că eu n-am mai scris de plăcere, la micile mele povestiri, din martie.

Adică de când a început pandemia.

Eu de atunci n-am mai scris nimic. Nu am putut. Nu mi-a stat mintea la așa ceva.

M-am simțit epuizat. Toate știrile, frica inconștientă de cum ar fi dacă aș lua acest virus? Dar mama? Dar tata? Dar bunica? Dar oricine din familie?

Cumva, în subconștientul meu, creativitatea mi-a paralizat. Dacă pot să spun așa.

În schimb, m-am apucat să fac altceva. Să mă reinventez.

Ok, am să încetez să mai folosesc sintagma asta ironic.

De ziua mea, colegii de la Heist mi-au făcut cadou, anul trecut, o consolă DJ de la Numark. Ceva de începător, nu vă imaginați cine știe ce sculă. Că nu mă pricep.

Oricum aveam visele astea umede în cap cum mixez eu muzică mișto și lumea dansează și cum în capul meu, după sute de ore de mixuri ascultate, toate se leagă și se formează într-o narațiune.

Că până la urmă un mix cam asta e, o poveste, o narațiune muzicală prin care suntem plimbați timp de o oră, două, trei sau opt dacă ești Armin Van Buren.

În fine, mi-am demonstrat că nu-i chiar atât de ușor. Mai ales când ești un noob și apoi afli că mai ești și destul de limitat de consola pe care o folosești. Sau de software.

Dar astea-s fleacuri. Distracția există oricum. Mi-am făcut un program ca în fiecare weekend, cândva seara, să bag un mix de o oră. Să mă joc cu softul, cu consola, cu piesele.

Și e super distracție, credeți-mă. Sunt failuri? Categoric, dar cui îi pasă? Sunt și realizări? Absolut! Dar cine le ascultă? Până când am să mă deprind ca lumea cu treaba asta, am s-o țin pentru mine.

Promit că într-o zi o vă urc un mix de o oră făcut de mâinile mele pentru voi. DnB, bineînțeles, că altceva nu știu.

Ideea principală e că e important să faci ceva pentru sufletul tău. Ceva ce te relaxează, te calmează, răspândește anxietatea din jur. Ariel, par egzample, deși la el poate nu e vorbe neapărat de anxietate și combatarea ei, deși sunt sigur că ajută, s-a apucat să dea versuri pe beat.

Și e extraordinar! Îți ții mintea ocupată cu ceva. Îți demonstrezi ție că poate și tu poți s-o faci. Te distrezi. Uiți pentru câteva zeci de momente de absolut tot și-ți oferi un shot de dopamină bine meritat.

Tu ce mai faci în timpul liber?

Leave a Reply

Your email address will not be published.