Tu ce piese ascultai în adolescență?

By | Gânduri

Uneori e bine să mai trecem prin melodiile pe care le ascultam în trecut. Este un mod de a ieși din monotonia în care fie că vrem, fie că nu vrem, tot ajungem într-un anumit punct.

Monotonia e ca o floare care se naște și moare. Și nu degeaba o asemăn cu o floare, fiindcă la început e frumoasă, dar pe urmă se ofilește, așa cum și noi ne săturăm și credem că e cazul să o oprim (monotonia).

Nu-mi este rușine de ce ascultam prin liceu. E chiar amuzant. Trezesc la viață niște episoade pe care le credeam de mult îngropate, dar nu cu voia mea.

Astfel că mă trezesc și mai bag o piesă de prin 2007 care chiar îmi prinde bine, fiindcă au făcut parte din evoluția mea în cunoașterea culturii muzicale. M-au adus, oarecum, unde sunt astăzi și dacă privesc în retrospectivă, chiar este un traseu interesant.

Te-ai gândit vreodată să-ți trasezi o hartă virtuală, pe ani, cu trupele și melodiile pe care le ascultai nebunește? S-ar putea să te fascineze ceea ce vei vedea.

De la Daughtry, la Blink-182, la Sum 41, înainte de toate acestea cu 50 Cent și G-Unit, pare-mi-se o trebușoară fantasmagorie, dar e reală și sunt eu în vremurile adolescenței.

Astăzi sunt departe de atunci, din toate punctele de vedere, dar îmi iau timpul de acum și-l dedic celui de atunci, fiindcă pe undeva mai sunt piese care s-ar fi putut să nu le fi înțeles și abia acum să le descopăr la adevărata valoare.

Din toate astea s-a născut o idee. O idee de ediție specială VERSus, vineri pe 3 iulie de la 11.00. O să apucați să ne cunoașteți trecutul muzical, atât mie cât și-al Andrei, cu tot cu poveștile din jurul melodiilor de pe atunci. Cum am ajuns la ele, ce reprezentau ele pentru noi și cum am crescut pe ele.

Chestia este că nu ne oprim aici, vrem să știm și de la voi care vă sunt piesele favorite din adolescență. Hai că nu-i greu. Noi vi le prezentăm pe ale noastre vineri, voi ni le puteți trimite de pe acum și o să ne auzim atunci, despre ale noastre, despre ale voastre. Cu tot cu povestea din spate.

Așadar, piesele vi le așteptăm pe pagina VERSus și ne auzim vineri, de la 11.00, la Radio IndieGen. De asemenea prin aplicațiile de Android și iOS se mai poate asculta cu plăcere dacă te afli în mișcare.

0 Responses to " Tu ce piese ascultai în adolescență? "

  1. Hmm, spre deosebire de exemplele date de tine cu Daughtry, 50 cent si G Unit, tin minte ca eram innebunita dupa casetele alea de la Atomic (parca), de le luam din piata, si erau piese de la Candy, Blondi, 3 Sud Est… haha, si erau walkmanurile alea uriase pe care le agatam de curea… ce vremuri faine 🙂

    • Adrian Anghel says:

      Walkman am prins și eu, cât în categoria casete știu că mi-am luat una de la Atomic și avea B.U.G. Mafia, Andreea Bălan și alte tipe de genul acesta. Ca să nu mai spun de Shakira, am vreo trei casete de la ea în colecție, luate prin 2003. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.