Uite o animație care o să-ți placă

Acu trei săptămâni am terminat de vizionat al doilea sezon din Bojack Horseman, animația de la Netflix. Una dintre cele mai apreciate animații din prezent și nu degeaba.

Abia acum, cu al doilea sezon, m-am prins exact că nu este decât un simplu „ha-ha-ha-hi-hi-hi” ci e chiar serioasă treaba.

Producătorul seriei, Raphael Bob-Waksberg, prezintă o distopie în care oameni și animale, deopotrivă, trăiesc în „armonie”. Printre scene absurde de tipul Family Guy, animația pune în scenă niște probleme de ordin social serioase.

BoJack, personajul principal cu voce din partea lui Will Arnett, este un cal cu calități omenești, fost actor celebru și actuală celebritate în căutarea succesului apus. Acesta trece prin niște etape de formare, de maturizare, prin care încearcă să-și găsească locul în societate.

De asemenea serialul este și o aluzie la viața depravată de la Hollywood. Cu toate starurile care devin ulterior alcoolici, dependeți de droguri și orice alt exemplu prin care îți ratezi cariera și implicit tot ce ține de o șansă la o viață sănătoasă.

Replicile serialului sunt cu adevărat inteligente și te pun pe tine, ca spectator, în situații bune de gândire. Dacă te aștepți la o animație precum South Park sau Family Guy (chiar dacă unele scene absurde se regăsesc și aici, dar mult mai bine concepute), acest show s-ar putea să te dezamăgească.

Este o animație pentru oameni maturi, despre oameni maturi. O ironie asupra societății în care ne scăldăm astăzi sau mai bine spus, se scaldă celebritățile de pretutindeni (nu toate, căci nu-mi plac generalizările).

Ce-mi mai place este faptul că aparițiile vedetelor de cinema (într-unul din episoadele din sezonul doi apare chiar Daniel Radcliffe) sunt interpretate pe voce de chiar actorii reali, iar cei care refuză o apariție de genul acesta în serial, sunt executate printr-un destin fatal. Vedeți episodul cu Andrew Garfield.

Cum am spus și-n primul paragraf, serialul este marca Netflix și apare în fiecare vară. Un episod durează aproximativ 25 de minute, iar un sezon conține 12 episoade. A fost deja acreditat pentru un al treilea sezon, iar primele două au primit recenzii pozitive.

Așadar, dacă vrei o animație bună, tocmai ți-am recomandat una. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.