Un film de Paşti

By | Spuneri

Cum toţi bloggerii observ că scriu despre amintirile lor legate de noaptea de Înviere şi cum era pe atunci şi cum e acum, eu m-am decis să ies puţin din “cotidian”. Ca o paranteză, îmi permit şi eu să ating puţin hipsterii şi idioţii (că nu-i pot numi altfel) care s-au dus praf de beţi la Înviere sau care s-au dus doar de dragul de a ieşi în oraş sau în club (după slujbă), adică frumos au mers la costum, papioane etc. închei paranteza.

Acum să trecem la treabă subiect. Sunt puţin mai sărit de pe fix, iar umblând pe site-urile noastre favorite, pirat, am observat că filmul ce-l aşteptam de ceva timp să-l văd, acesta fiind The Woman in Black, era Xvid, adică no cam sau altceva. Perfect mi-am spus frecându-mi mâinele între ele ca şi cum aş fi pus la cale un plan malefic. L-am descărcat, am aşteptat o oră potrivită, iar uite aşa se apuca Adrian să vadă film horror în seara vinerei dinainte de Înviere.

Filmul a fost OK, m-am relaxat puţin, am intrat în poveste şi am uitat de celălalte griji care mai erau prin preajmă. Apreciez aici actorii, care au jucat excepţional. Daniel Redcliffe mă aşteptam s-o cam dea în bară, dar a jucat foarte bine. Tată, avocat, văduv fiindcă soţia îi moare după ce-i aduce un urmaş pe lume, merge într-un orăşel din Anglia pentru a se ocupa de moştenirea doamnei Drablow, deţinătoarea unui mare conac pe o insulă din acel orăşel, ce dorea a fi vândut (bineînţeles după ce erau completate aceste acte).

Ideea mi s-a părut puţin ciudată, iar aici mă refer la partea că acei copii mureau foarte aiurea. Aproape amuzant de aiurea. De altfel şi felul în care ei dispăreau era ciudat, adică ori de câte ori Arthur (Daniel Redcliffe) vedea pe femeia în negru, câte un copil murea în condiţii cumplite (incendiu, înec ş.a). Sunt câteva efecte pe la mijloc şi la final care merită o atenţie mai specială, poate chiar revăzute, deoarece sunt extraordinar de bine realizate şi aduce într-o oarecare măsură cu filmul The Amytiville Horror (2005).

Finalul este trist, neaşteptat aş putea spune, având în vedere că îţi dă o impresie …. vedeţi voi mai bine. E un film horror OK, efectele compensează ideea, din punctul meu de vedere. Iar ideea e legată de un copil care a fost adoptat de o familie ce nu o lăsa pe mama naturală a acestui copil să-l vadă; copilul moare într-un mod stupid, iar de acolo blestemul cu femeia în negru (care este mama naturală a acestui copil). Aşadar, The Woman in Black, poate un 7.5/10?

0 Responses to " Un film de Paşti "

  1. Adri says:

    Tinand cont ca n-am mai vazut un film nici nu mai stiu de cand, s-ar putea sa-l incerc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.