Unde și ce citești pe 23 aprilie

23 aprilie este o dată tare dragă mie fiindcă se întâmplă să fie Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor. Mai excesiv se petrece prin țările depărtate de est, dar și cu o cultură literară mai avansată. Frumosul este că nici noi nu ne-am lăsat chiar într-o gaură neagră și avem și noi petrecaniile noastre în ziua cu sărbătoarea.

Dacă nu știi ce să faci ca să te bucuri de ziua de 23 aprilie corespunzător subiectului de petrecut, îți dau eu câteva alternative.

Litera te bagă în Casa Poporului, cu cărți cu tot

Litera și Ring te bagă în Casa Poporului cu cărți cu tot pentru o noapte întreagă. Începând cu 18.30 se deschid marile uși ale clădirii, iar înăuntru găsești 10.000 de cărți din care să-ți alegi ce vrei să citești. Prin urmare cărți sunt, oameni care să le citească mai trebuie. Evenimentul se găsește aici.

Simultan se întâmplă și-n Cluj același eveniment la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai) de la aceeași oră.

Maratonul de Citit

Dacă ești campion la lectură, mănânci cărți dimineața – prânz – seara, faci glume literare cu prietenii tăi, te avânți în expresii metaforice și vezi viața mai adânc decât Gigel de la etajul II, atunci maratonul ăsta e pentru tine. Nu înțeleg de ce am făcut această introducere fiindcă mă simt și încă bine. :))

Booktopia, oameni tare faini care fac lucruri minunate pentru literatură, o pun de-un maraton al cititului cu cei de la Humanitas. Tot ce trebuie să faci este să ajungi într-o librărie Humanitas, să iei o carte sau să vii tu cu una și să citești un fragment important. Cartea ajunge mai apoi peste Prut, la frații din Moldova. Scopul se numește Podul de Cărți. Uite, îți las aici mai multe detalii. O să mai fie reducere 20% la cărți și premii.

Acum că ți-am spus, aștept să-mi aduci la cunoștință experiența de lectură avută cu ocazia acestei sărbători. Eu sigur o voi spune pe a mea. 🙂

0 responses to “Unde și ce citești pe 23 aprilie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.