Undeva în lume

By | Spuneri

Undeva în lume stă ascuns cineva, cineva care pentru tine nici nu ştii cât de mult va însemna. Cineva pentru care tu probabil te vei lupta, cineva pentru care tu vei suferi, pentru care vei împărtaşi lumea din momentul acela. E acolo departe, în mulţimea aia de legume. Parcă ar fi o salată întreagă, însă ce e al tău, e al tău, iar ce e al tău îţi vei da seama după gust. Mulţi ţi-au spus până acum “te iubesc”, mulţi ţi-au spus că “nu voi renunţa la tine niciodată”, dar iată, eşti aici, eşti singur, pe o bancă citind ziarul, uitându-te la lume, la copiii aceia fără griji jucându-se. Ţi-ai fi dorit să fii copil, nu ? ţi-ai fi dorit să nu ai obligaţii, să fi liber ca cioara la gunoi (pardon .. pasărea cerului), dar uite vezi tu, nu eşti. Eşti tot acolo privind nostalgic cupluri şi cupluri de linguri şi furculiţe plimbându-se, încrucişându-se, râzând şi privind lumea cu ochii aproape înlăcrimaţi de fericire. Te gândeşti unde este persoana ta, te gândeşti unde ţi-e capul, ce-ai făcut azi-noapte, e greu. Ai o memorie proastă, oare fata aia merita tot efortul ? – nu, nu cred, doar o cunoşti prea bine, ştii cine e, ce face, de ce poate fi în stare, iar tu .. pur şi simplu nu ai putut rezista, iar acum sincer, te învinovăţesc, fiindcă ai fost un prost, te-ai lăsat iar pe val, iar valul ăsta nici măcar nu a fost cât un tsunami, nu te-a propulsat nicăieri, probabil mai adânc în groapă. Nea, eşti prea tânăr ca să-ţi sapi groapa încă de pe acum, dar să stai aşa şi să te gândeşti, parcă e prea de tot. Ai căzut iar în păcatul ei, ea te tot trage, iar tu acum eviţi şi să-i raspunzi la telefon. Ce om eşti ?

Totul se învârte cu tine ca şi cum ai fi o mină de pix învărtită de un copil mic pe o foaie de caiet de mate, într-o oră fără chef pentru el, în cerc. Ţi se pare totul ca de o seară acum, dar în tine zace o plăcere, o plăcere ce vrea mai mult, dar nu se riscă, ştie că nu mai vrea să treacă încă o dată prin ce-a trecut. A fost atunci…

0 Responses to " Undeva în lume "

 1. Andreea says:

  Totul este făra sens până apare acel cineva doar că niciodată nu şti când apare iar uneori poate nu apare niciodată.

 2. Manciu says:

  Fain articol. Asta e purul adevar, de singur nu poti trece prin greutatile vietii. Mereu e nevoie de sufletul pereche.

 3. Adi says:

  @ Manciu : Zici tu ca mereu ? 🙂

 4. Ada. says:

  cat imi place.
  de multe ori, persoana aia speciala pe care o cautam toti, e chiar langa noi si ajungem sa realizam asta peste muuult timp..

 5. Myriam says:

  Mi-a placut.Ma regasesc in cuvintele tale in acest moment :-?

 6. kesepian says:

  M-a dus cu gândul la ”Somewhere over the rainbow”… Ai pus multe întrebări – retorice, duh… – dar mi-a plăcut cum ai pornit, și-apoi cum te-ai oprit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.