Uneori, un refresh e tot ceea ce-ţi trebuie

By | Atitudine

Pot să plec pe mai multe ramuri în acest moment dacă zic “refresh”, dar aş vrea să mă axez pe una singură ajutându-mă de alta.

Când nu ne convine felul în care se încarcă o pagină web sau felul în care ni se mişcă PC-ul, prima acţiune care ne vine în minte este să dăm un refresh / restart. După acest refresh, lucrurile ni se par că merg mai bine. O fi placebo? Naiba ştie, nu mă interesează asta în mod expres acum. Să vă povestesc ce mi s-a întâmplat…

Luna ianuarie şi începutul lui februrie au fost demente. Proiecte, examene, stres, învățat, alergat prin oraș, o muncă aici, una mai încolo. Cu toate acestea, am scăpat cu bine. Am venit acasă, dar până mai de curând n-am fost în stare să mă relaxez şi detaşez de stres. Lucru straniu, dar ceva de care musai trebuia să scap. Dar cum?

Am zis să mă apuc de muncă. M-am apucat. Totul fain. Ei, dar tot mă simţeam aiurea. Nici măcar revederea cu al meu iepure nu a reuşit să-mi dea un boost de relaxare.

Toată treaba asta până ieri, când am schimbat brusc peisajul. Mulţumesc prietenilor mei, căci zău dacă mă aşteptam, dar un drum la ceas de seară către un oraş alăturat a făcut totul mai bine. Da, doar atât.

Să pleci cu prietenii într-un mic road trip, total neaşteptat, se dovedește de cele mai multe ori a fi o surpriză plăcută. Nici data asta n-a făcut excepție. Este un plan pentru un declic perfect.

Doar faptul că am schimbat aerul, că am purtat nişte discuţii cu ai mei prieteni din copilărie, că ne-am distrat, a fost un refresh nemaipomenit. În aceeaşi categorie pot spune că intră și schimbarea năravurilor de zi cu zi. Chiar până la playlist-ul din MP4, ceea ce am schimbat și m-a ajutat.

Uneori e suficient să produci o schimbare bruscă în monotonia ta, să vezi ce deranj îi provoci şi ce beneficiu îţi aduci.

Dar asta nu e tot! Staţi numa să vedeţi, mai jos…

0 Responses to " Uneori, un refresh e tot ceea ce-ţi trebuie "

  1. Știu sentimentul. Este plictiseala aia sinucigașă, sentimentul că nu poți face nimic să scapi de starea naspa.

    Eu una am descoperit că nu ai nevoie neapărat de un „road trip” neașteptat. Uneori chestii suuuuper mărunte, gen „micile plăceri ale vieții” îți îmbunătățesc starea de spirit când de aștepți mai puțin; gen o melodie nouă, un telefon neașteptat de la un prieten vechi etc.

    • Corect, de altfel aceste „mici plăceri ale vieții” sunt lucrurile care ne detașează de stres de-a binelea. Păcatul face ca totul să fie de moment, iar momentul ține de timp, iar timpul e nemilos. Meh, cum am ajuns până aici, nu mă întreba. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.