Vă prezint, Facebook Timeline

Datorită unei scheme, am reuşit să pun mâna pe Facebook Timeline Developer edition. De fapt, este acelaşi nou Facebook care mai târziu prin octombrie va apărea pe ecranele fiecărui utilizator. Ce vreau să spun este că prin acest nou stil Facebook, lucrurile se cam schimbă radical. Din punctul meu de vedere se schimbă cu totul, aducându-ţi practic, viaţa personală pe internet, iar eu nu mă simt în tocmai OK cu asta. Nu-i obligatoriu, staţi liniştiţi.

Să vorbim puţin acum, de lucrurile noi aduse. În primul rând, după cum se vede în imaginea de featured, avem clar un nou design de profil (la home nu s-a schimbat nimic clar, decât puţin sus acea bară cu logoul, home şi settings). Avem ca feature principal, COVERUL, care este o imagine de fundal amplasată pe profilul tău şi care, în mod normal, te reprezintă sau te face pe tine să te simţi ca acasă când intrii pe al tău profil. În dreapta coverului, găsim timeline-ul.

Practic, acest timeline este punctul din centrul cercului. Prin Facebook, cum ar veni, ai posibilitatea să te întorci în timp. Să ajungi (în cazul meu), în anul 1994, anul în care m-am născut şi să fiu invitat acolo să adaug o poză cu mine la maternitate. Bineînţeles că asta mi-a cam dat de gândit şi o să mă tot gândesc dacă mă voi afişa în scutece sau nu – clar nu. Imediat dedesubtul coverului, avem poza mică de data asta de profil şi sub ea – informaţiile scurte şi importante ale persoanei respective precum şi fotografii imediat în dreapta.

Un alt lucru super frumos este că, atunci când vrei să publici ceva important pe Facebook, acel lucru important îl poţi face “featured” pe profilul tău, astfel încât să fie lung cât ambele coloane de activităţi de pe profil, iar chiorul să vadă ce vrei tu să arăţi şi crezi că-i important la momentul acela.

Ok, legat de timeline şi spun rapid ca să închei. E drăguţ să treci prin el să vezi momente frumoase din viaţa ta publicate pe Facebook şi nemaigăsite prin calculator. Trebuie să vă spun că am fost un pic emoţionat să-mi amintesc momente plăcute din viaţă unde a participat şi acest website de socializare. De la albume foto până la actualizări de relaţie sau simplu status. Un pas înainte din partea Facebook, un pas plăcut, dar puţin parcă peste pragul intimităţii.

0 responses to “Vă prezint, Facebook Timeline”

 1. multi sunt obisnuiti cu facebook-ul actual si aceste schimbari s-ar putea fi o povara, pare destul de interesant acest timeline.:)

 2. Era nevoie de o schimbare caci Facebook era prea simplist. Chiar ma bucur pentru aceasta schimbare. Sper sa nu pateasca la fel cum a patit hi5 dupa schimbarea look-ului.

 3. Avand in vedere ca nu sunt fan Facebook, nu prea ma intereseaza subiectul, in schimb vreau sa dispara pentru totdeauna! asa cum a disparut si hi5-ul 😀

  • De ce ai vrea sa dispara ?
   Fata de hi5, Facebook este prea complicat ca oamenii care au invadat si au facut hi5-ul in ceea ce a devenit intr-un final sa aduca si Facebook-ul in acest stadiu.

 4. Si eu am pus mana pe interfata asta noua! Pot sa zic ca e mult mai usor de folosit! Dar va lua putin timp pana ne acomodam, dar eu zic ca toti o s-o indrageasca dupa ce se obisnuiesc! Cel putin mie, IMI PLACE!

 5. Am mai citit si eu despre aceasta noua interfata Facebook si mi se pare un pas inainte pentru ei. Pare mai usor de utilizat si cu ocazia asta cred ca vor sa atraga si utilizatori noi.

 6. Fain, well dezavantajul este ca viata ta va deveni foaaarte publica.

  Insa e ceva ce trebuie incercat. In caz ca vrea cineva sa isi activeze facebook timeline acum, inainte sa devina oficial “live” : ***

Leave a Reply

Your email address will not be published.