Viitorul evenimentelor online

Viitorul evenimentelor online

Săptămâna trecută, printre rânduri, am reușit să-mi fac timp să arunc un ochi pe Unfinished.

Am fost unul din miile de persoane acceptate să ia parte la eveniment. Intrarea s-a făcut pe baza completării unui formular, cu unele întrebări chiar interesante. Mi s-a părut mișto.

Cam 40 de minute a fost media de completare a chestionarului.

Mai departe, cei de la EIDOS Foundation (organizatorii Unfinished) au făcut un parteneriat cu Flow OS și astfel a apărut noul Unfinished.

Evident că niciodată nu vom putea compara evenimentele virtuale cu cele offline. Niciodată. Fiecare are flerul lui. Dar la nivel de human experience, întotdeauna un eveniment offline va fi mai de impact.

Revenind la Unfinished, cred cu tărie că este exemplul perfect pentru viitorul evenimentelor online.

UNFINISHED festival

Felul în care a fost organizat, sistemul de operare furnizat de Flow OS care a mapat efectiv un întreg festival, pe scene, cu program și experiențe este incredibil.

Aveai zone de interacțiune cu oamenii, puteai să iei masa cu ei, la mainstage te alăturai cu toți ceilalți ca să asistați la ceea ce se întâmplă. Acolo puteai să aplauzi, să dai heart etc. Adică mereu exista o metodă de interacțiune.

La galerie puteai vedea diferite performance-uri de artă sau expoziții.

Oh, ca să nu mai zic că festivalul a fost realizat pe sistemul live. Dacă nu reușeai să prinzi la timp un happening, îl ratai și aia era.

Mainstage Unfinished Festival

Exista un time capsule prin care puteai relua anumite talk-uri și performance-uri, dar principalele obiective ale festivalului, acei „headlineri” nu-i găseai acolo.

Mi-a plăcut mult toată experiența, recunosc. Atât cât m-am putut eu bucura de ea, a fost ceva interesant și reiterez că evenimentele online de viitor ar trebui să arate așa.

Cu mult accent pe interacțiune, atât om cu sistem, cât și om cu om. Și bineînțeles ideea asta de a te afla undeva în pânza asta web. De a exista un spațiu bine delimitat în care să umbli.

Chiar a fost o surpriză plăcută și felicit organizatorii pentru treaba asta!

Dacă nu ai reușit să iei parte la event, încearcă la anul. Chiar e ceva special. Indiferent de cum se va întâmpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.