Voi chiar nu realizaţi

Stau şi observ cum pur şi simplu tot mai multă lume începe să ignore anumite sporturi care sunt cu mult peste cele care tronează în România. Bineînţeles că o să mă rezum cât pot de mult la dansul sportiv, fiindcă asta e ceea ce practic de 10 ani, iar acesta este sportul care m-a format, care mi-a impus disciplina de orice sportiv de calitate o are în ziua de azi. În primul şi în primul rând sportul NU este egal doar cu fotbalul sau handball-ul sau mai ştiu eu ce alt sport foarte cunoscut. Ştiţi ce e sportul ? uite că ne zice Dex-ul :

SPORT ~uri n. Totalitate de exerciții fizice și de jocuri practicate metodic și sistematic în vederea întăririi organismului, dezvoltării voinței și a obținerii unor performanțe.

Aşadar asta este sportul, că unii oameni considera fotbalul sau alte sporturi mai presus decât toate, vă asigur că vă înşelaţi amarnic. În special cei care staţi cu ţigara în gură şi cu berea lângă voi seara de seara în faţa blocului şi vorbiţi despre cum fotbalul este mai presus decât dansul şi mai ales că citez : “ce dracu faceţi ma voi în cantonamente la dans ? ai dreacu* mai făceaţi şi voi cantonamente, marii sportivi”. Fraza asta citată precedent începe să iasă tot mai mult din gura diferiţilor tipi care nu ştiu altceva decât să înjure, să fumeze, să rupă cluburile şi băuturile alcoolice aproape seară de seară şi nu în ultimul rând să se creadă smecheraşi. A fi şmecher şi vai pula ta nu înseamnă că şi poţi vorbi despre un sport anume ca şi cum ar fi ultimul căcat din stradă. NU POŢI frate, habar n-ai cât efort se depune, iar pentru voi cei care nu ştiaţi până în ziua de azi, dar preferaţi să faceţi dansul sportiv cu ou şi cu oţet, este CEL MAI COMPLEX sport existent în zilele noastre, unde îţi foloseşti absolut tot, coordonarea corpului, concentrare, efort fizic maxim. V-aş ruga pe voi cei care citiţi acest articol, indiferent că vorbiţi sau nu de rău despre orice sport mai puţin mediatizat să încetaţi şi să încercaţi să priviţi totul cu RESPECT. Nimeni nu cere nimic mai mult decât respect, iar un sportiv se cunoaşte de la o poştă prin comportamentul pe care îl dă şi pe stradă. Prin condiţia fizică pe care o deţine, mai bagajul de cunoştinţe ale corpului, prin multe lucruri care pot fi enumerate acum.
Sunt mulţi oameni care vorbesc a prost în ziua de azi, atât de mulţi încât îţi vine să le rupi capul în mai multe bucăţi, să îl toceşti pe astfalt până îşi bagă minţine-n cap. Fac pariu cu orice prost care spune fraza de mai sus, că nu rezistă mai mult de 3 zile de cantonament la dans sportiv, nu rezistă. Iar 3 zile am spus cu indulgenţă…

0 responses to “Voi chiar nu realizaţi”

  1. Eu vreau sa fac dans,dar mama zice ca am alte prioritati.Acuma tot o data si-o dat ma bag la un curs,pentru ca inca de cand eram mica ma luau pe sus de pe ringul de dans.Stiu ca este un sport dificil,pentru ca am avut cunostinte care mi-au povestit.Cat despre ignorantii care deschid gura fara ei ,cum ai zis si tu…habar n-au ce vorbesc.Numai eu ca ma mai uit pe youtube la unele scheme de dans si ma cutremur,daramite sa-i vad pe coach-potatoes aia care mananca si dorm toata ziua incercand macar sa le faca.Ar fi amuzant de vazut ,asta-i sigur=))

  2. Zi-le, Adi. Zi-le pentru ca ai mare dreptate. Nu prea sunt eu cu dansul, dar stiu sa il respect. Cei care au ceva de comentat pot sa-si bage indignarea undeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.