Vom citi mai mult?

By | Carti

Știu că vin la un an lumină după știrea asta, dar nu pot să stau deoparte.

Libris, cea mai mare librărie online de la noi a înregistrat o creștere de 30% în vânzări față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar cea mai mare creștere s-a înregistrat pe segmentul 18-24 de ani cu accent pe young adult, science fiction și crime fiction.

Practic, dacă nu e pe Netflix, e acțiune în carte. 

Dar întrebarea e: vom citi mai mult de aici înainte?

N-am decât gânduri bune pentru inițiativa Libris și donația realizată, dar nu pot să nu am rezerve legate de apetitul de lectură al românilor.

Interesant mai este și de văzut ce se întâmplă în UK, acolo unde Penguin a făcut un studiu și a aflat că tinerii (18-24) citesc mai mult în izolare, dar uite diferența: citesc non-fiction marea lor parte, iar următorul mare procent se îndreaptă către crime-fiction. 

Dacă există un public avid de lectură în România, hai să pricepem că e unul foarte tânăr, preponderent feminin. De ele depindem în materie de lectură, așa cum a fost și la începuturile începuturilor.

Dacă vom citi mai mult de azi înainte, nu pot decât să mă bucur și să sper că țara asta mai are o șansă.

Vă las cu o întrebare, așa, între noi:

Ai citit în izolare?
Da
Nu
Created with PollMaker
Îți plac articolele mele? Mă poți ajuta free of charge prin a cumpăra cărți de pe acest link. Orice vânzare aduce un comision cât să livrez următoarea recenzie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.