Vom munci mai mult?

By | Gânduri

Stăteam și mă gândeam: bă, Adriane, tu cu ce căcat rămâi după toată perioada asta, mă?

Și așa am scris ultima bucată la articolul ăsta

Dar ar mai fi ceva. Ceva ce cred că ar trebui dezbătut oleacă separat și chiar vă cer opinia în comentarii.

Sunt unul din cazurile fericite, privilegiate, care are de muncă în această perioadă.

Desigur, nu fără niște modificări salariale, dar asta chiar nu contează în cazul meu atât de mult. Sunt mai fericit că voi avea de muncă și de aici încolo.

Și, surprinzător, am muncit mai mult în pandemia asta decât aș fi făcut-o la birou. Spre deosebire de perioada similară a anului trecut, îmi dau seama că am lucrat și am fost solicitat mai mult.

Ce nu a fost la fel au fost drumurile pe la clienți și evenimentele care mă aduceau târziu acasă. În schimb, stresul a fost mult mai mare, mai ales la început când s-a instalat perioada de criză.

Pe parcurs s-au domolit puțin lucrurile. Însă incertitudinea te face să te gândești mereu la ce urmează, să fii precaut, cu multe call-uri și mesaje pe mail.

Prin urmare, dat fiind că nu o să plec în vacanță prea curând, m-am gândit să investesc în alte zone.

Deja am schimbat planurile mutatului și am adăugat niște criterii la care nu mă gândeam în trecut. Cum ar fi spațiul mai mare decât cel stabilit inițial, precum și dorința expresă a unui spațiu de lucru în casă, separat de ăla unde dormi sau unde bagi PS.

Practic, de la 2 camere am ajuns să mă gândesc la 3 camere sau 2 camere, însă spațios, cu living generos să-mi pot seta locul de lucru.

Fiindcă da, cred că voi lucra mult mai mult de aici încolo. Ieșirile vor fi rare și vor fi prin apropiere, focusul meu s-a schimbat într-o bună măsură.

Și mă mai gândesc să investesc în chestiuni ce țin de muncă: monitor, tabletă, scaun ergonomic etc. Și nu cred că sunt singurul.

Așadar, discutând aici cu cei care pot lucra de acasă: ați lucrat mai mult? Mai puțin? Productivi? Neproductivi? 

De asemenea, atunci când se vor relaxa și mai tare restricțiile, vă vedeți întorși la birou sau tot work from home?

Puteți citi și despre studiul ăsta în care ni se spune că 35% din români au fost mai productivi de acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.