Vreau să-mi schimb telefonul

Nu e ceva ce-mi doresc de curând. Telefonul pe care-l deţin în acest moment nu-mi mai satisface nevoile, iar când spun asta mă refer la faptul că a ajuns un smartphone total depăşit de situaţia actuală. Este vorba despre un bătrân Samsung Galaxy Mini (S5570) care a fost bun la început atunci pe când nu multă lumea avea un smartphone în buzunar. Ei bine timpul a trecut şi se pare că telefonul meu nu mai poate face faţă cerinţelor actuale. Menţionez că cei 256 mb RAM îmi sunt insuficienţi pentru a rula aplicaţiile de care am nevoie, iar spaţiul intern este mult prea mic pentru a-mi stoca toate cele necesare.

Ca aplicaţii tot ce mai pot rula la momentul actual este Facebook, Twitter, Foursquare, Dolphin Browser, YouTube şi Evernote. Nu mai am loc nici măcar de WordPress pentru a-mi putea verifica blogul de pe mobil şi eventual a scrie un articol când sunt departe de casă prin intermediul mobilului. Aşadar, treaba e clară, am nevoie de un nou telefon mult mai performant.

Fiind fidel proiectului lansat de Chinezu acum ceva timp, numit Blogal Initiative, am observat un concurs care nu-mi este străin, lansat tot în parteneriat cu Vodafone şi care a mai avut loc şi când iPhone 4 a avut lansarea în România la Vodafone.

Anul acesta a apărut iPhone 5, un telefon cu specificaţii aproaximativ identice cu iPhone 4S, dar cu un design mult mai atractiv, baterie mult mai solidă, un ecran retina display şi un sistem de operare nou. Practic, să am un iPhone a fost mereu un lucru pe care mi l-am dorit, iar acum am şansa să deţin unul.

Trebuie să vă spun totuşi de ce aş avea nevoie de un iPhone şi ce aş face cu acesta. Sunt un mare fan Steve Jobs, am apreciat acest om pentru faptul că a reuşit să revoluţioneze modul de comunicare şi socializare prin intermediul telefonului mobil. Am biografia sa în bibliotecă, însă din cauza faptului că se apropie examenul de Bacalaureat, n-am reuşit să o citesc în întregime. Staţi fără grijă însă, c-o voi face imediat ce termin, în vară.

Aşadar, de ce vreau un iPhone 5 de la Vodafone?

 • Telefonul actual nu mai face faţă cerinţelor, am nevoie de o schimbare
 • iPhone este ceea ce mi-am dorit de mult timp, dar nu am avut resursele suficiente pentru a mi-l putea achiziţiona
 • Este mult mai subţire, are un design foarte atractiv, ecranul de 4 inch este ceea ce mi-am dorit ca schimbare la acest telefon, iată că a venit
 • 1016MB RAM faţă de 256 MB ram câţi are telefonul meu actual este un next level care m-ar ajuta extraordinar de mult
 • Sunt un fan al fotografiilor, iar cu camera de 8MP de la iPhone 5 aş putea imortaliza momentele din viaţa mea la un nivel pro
 • Fiind de la Apple şi fiind un iPhone, îmi este mult mai uşor să-mi sincronizez magazinul iTunes cu directorul media al telefonului (mare câştig, muzica este un factor important în viaţa mea)
 • Bateria ce poate ţine până la 9 zile este un alt punct forte atins de Apple pentru un smartphone şi astfel nu mai sunt nevoit să-mi bag telefonul la încărcat aproape în fiecare zi (cu toţii cunoaştem cât de rapid se consumă bateria unui smartphone)
 • Voi putea scrie liniştit articole de pe mobil şi live blogging de la un eveniment fără a mai avea grija spaţiului de stocare internă, iPhone 5 are 16GB, numai buni de a fi folosiţi în scop folositor
 • Are 4G conexiune rapidă la internet. Aşadar, ce am de spus public în online, o voi face extrem de rapid cu noua conexiune 4G valabilă şi în România de curând
 • Şi dacă tot vorbesc de rapiditate, imaginaţi-vă cum se mişcă telefonul cu un procesor Dual Core, 1,3 MHz Apple Swift? Vă spun eu – extrem de rapid!
Concluzionând, este telefonul care se află cel mai aproape de sufletul meu, nu este cerinţă care nu n-o satisfacă acest telefon. Atâtea lucruri utile introduse sub o carcasă de doar 4.87 x 2.31 x 0.30 inches. Este creier la cutie dacă pot spune şi asta impulsionează şi mai tare dorinţa mea de a deţine acest telefon.
Pe voi ce vă atrage la iPhone 5? Cum credeţi că v-ar ajuta?

De altfel oficial iPhone 5 se lansează la Vodafone pe 1 noiembrie la 22.30 în AFI Palace Cotroceni la Vodafone Experience Store. Norocoşii din Bucureşti sunt rugaţi să facă un drum până acolo deoarece au pe ce pune mână. Din toate recenziile citite până acum, nu am observat una slabă.

 

0 responses to “Vreau să-mi schimb telefonul”

  • Fiecare are dreptul la o opinie, iar motivul pentru care nu ti-am pus comentariul in spam este pentru faptul ca tu ti-ai scris in acel articol o opinie despre Blogal Initiative pe care o poate citi oricine de aici. Ei bine, eu nu-l cunosc personal pe Chinezu, dar din cate conversatii online am avut cu acesta, pot spune ca este un om “de comitet” asa cum ii place dansului sa spuna. Am mai scris si in alte randuri pentru campanii Blogal Initiative, iar ei nu sunt o firma ce lanseaza concursuri pentru bloggeri, este o initiativa exact cum spune si numele de a aduce marile companii mai aproape de bloggerii mici, pentru ca acestia sa nu se considere exclusi din blogosfera (fiindca stim, bloggerii cu brand, A listerii sunt cei favoriti pentru campanii si evenimente). Ai gresit cateva lucruri prin articol poate si din cauza faptului ca ai fost dezamagit de rezultat, dar eu zic sa tii capul sus, sa scrii in continuare deoarece asa te perfectionezi si ajungi la rangul de a fi apreciat cu un castig mai valoros daca as putea spune in felul acesta.

 1. Iphone este sigla si design-ul plus procesorul si sistemul de operare. Cred, eu ca sunt destule telelefoane care il devanseaza!
  Oricum, multa bafta cu concursul!

 2. Iti pun si un link in blogroll daca e asa mare paguba creata de “spam” dar nu ma face ceea ce nu sunt!

  • Stai certaretule cuminte ca nu am vrut sa par rau sau sa te fac ceea ce nu esti. Pur si simplu nu ma impac eu cu linkurile catre anumite articole lasate pe al meu blog in numele cu care se lasa comentariul. Daca cineva intra la tine, automat iti va citi si articolele, zic eu. Nu e nevoie de print screen, suna a lauda a sine si nu cred ca ai ajuns la “despre mine” sa vezi macar un strop din istoria mea pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.