Webu’ te cheamă la el

Iată, sunt în al V-lea an de blogging, al doilea an pe adispune.com şi am într-un final primul proiect solid pe internet din care vreau să obţin ceva. Nu mă simt mândru de mine, în tot timpul ăsta am învăţat o grămadă de lucruri, însă întotdeauna e loc de mai bine, astfel că la ora actuală, faţă de alţi oameni pe care-i cunosc şi îi respect şi sunt mai sus în ierarhie decât mine – nu mă simt mulţumit.

Ceea ce am realizat în schimb şi am crezut că niciodată nu se va întâmpla este asta : internetul m-a acaparat. Nu, când spun “internetul m-a acaparat”, nu vorbesc de statul cu orele aiurea pe Messenger, Facebook şi aşa mai departe. Vorbesc de muncă, o muncă asiduă în a afla cât mai multe lucruri noi, în a-mi dezvolta proiectul şi viitoarele proiecte, în a-mi crea un nume şi a mă afirma cât mai mult.

Nu ştiu dacă aţi observat sau nu până la ora asta, dar internetul este o cheie care îţi oferă un potenţial incredibil, numai că tu trebuie să ştii să foloseşti acest potenţial, această oportunitate în a te realiza. Mulţi oameni la ora actuală trăiesc numai din internet, cu un venit de peste 200 de euro pe lună. Nu-i rău, aproximativ 10 milioane pe lună din multe website-uri şi 3-4 ore de muncă pe zi. O muncă simplă, o muncă de acasă, fără stresul şefului şi alte lucruri.

Cunosc o grămadă de persoane care sunt fotografi în devenire, sunt oameni buni de media, oameni buni de internet şi hardware, dar care nu cunosc dezvoltarea prin internet, dezvoltarea şi promovarea prin Facebook spre de exemplu. Am încercat să le explic, am încercat să-i îndrum, dar din păcate au încheiat cu un scurt DeviantArt şi atât. Nu aşa te afirmi, nu doar printr-o scurtă platformă de social media precum este DeviantArt, ai nevoie de ceva mai mare, mai încăpător în care să poată intra mai multe persoane să-ţi vadă creaţiile.

Cred în valorile de acum, însă nu pot să-mi mai închipui în ziua de astăzi un om care este pictor, cântăreţ sau fotograf sau orice altceva, fără să aibe un cont de Facebook sau un blog prin care să se promoveze, să se vândă lumii. E ca şi cum ţi-ai arăta talentul unor pereţi. Lasă internetul să pătrundă în creaţiile tale, aşa cunoşti o grămadă de lume, aşa poţi deveni invitat la diferite evenimente, aşa-ţi vei crea un nume rapid.

Dar, fiindcă există un dar – NIMIC NU-I O BĂTAIE DIN PALME !

Vreţi exemple ?

 • Florea Cristian (18 ani, omul care se ocupă în acest an pe partea de online la Let’s Do It, Vrancea)
 • Dragoş Asaftei (18 ani, cel mai bun tânăr fotograf al României)
Se poate, deci.

sursa foto

0 responses to “Webu’ te cheamă la el”

 1. Mersi pentru mentionare! Exista mult mai multe persoane in online care fac treaba buna. Mult mai multe persoane care se descurca mai bine decat mine.

  Eu cred ca-i doar o chestie de timp si de colectiv. Probabil ei au avut de la cine invata cum sta treaba cu online-ul inaintea mea.

  In cazul tau, du-ti emisiunea mai departe, iar daca ai alte proiecte in cap, nu le amana, va veni vremea in care nu vei mai avea timp sa le incepi, dar, cu toate astea, vei gasi timpul necesar sa le dezvolti

 2. Mulțumesc frumos de menționare! 🙂

  E tare mișto să ai o ocupație, un hobby, mai ales în perioada aceasta, a adolescenței, a liceului. E și mai mișto să ajungi să realizezi ceva cu hobby-ul ăla. Ajungi să cunoști diverse persoane, să îți faci prieteni mai mulți, să devii cunoscut și, de ce nu, să te întreții din acel hobby.

  Așa ar trebui să-și pună în gând cei ce au o pasiune. Ajută enorm de mult!

 3. pentru unii internetul este doar pentru messenger ,facebook si alte prostii.entru mine este doar de munca in ultima vreme si chiar ma bucur ca am timpul si cunostiintele necesare pentru munca asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.