Zero taxe pe salariul minim

By | Gânduri

Am dat peste inițiativa asta la Claudiu Năsui și pot spune că e pentru dată, după fazele făcute de Drulă la transporturi, când mi se luminează fața pentru actuala guvernare.

Sau ca să fiu mai precis, când mi se luminează fața pentru partidul pentru care am dat cu ștampila.

Ce presupune asta dacă se va implementa?

Înseamnă că, iar aici vreau să fac o diferență, pentru că pare că din site-ul USRPlusului nu se pricepe asta prea bine:

  • nu mai plătești taxe dacă ai salariul minim pe economie sau, mă rog, angajatorul tău nu mai plătește taxele respective;
  • de asemenea, nu mai plătești taxe pentru bucata de 2300 lei, echivalentul salariului minim din salariul tău;

Punctul doi nu a fost clar pentru toată lumea, deși se menționează în website și există chiar și un calculator prin care să-ți calculezi salariul în cazul în care schema asta va intra în vigoare.

Cât ne ajută aceste taxe zero pe salariul minim?

Extraordinar de mult pentru nivelul de trai pe care îl avem. Pentru o țară ca România, efectele pot fi uriașe la nivel economic și social.

Sunt cazuri în care salariile cresc și cu 10 milioane în plus. Nu mai zic de cei care câștigă minimul pe economie, ce boost ar primi să vadă efectiv toți banii în mână.

E o măsură care nu are cum să nu ajute întreaga populație, care n-are cum să nu susțină reducerea muncii la negru și intrarea pe piața muncii cu acte în regulă.

De asemenea, încurajează angajatorii să intre direct cu contract de muncă, fără să mai strâmbe din nas sau să meargă cu pliculețul la angajat în anumite cazuri.

Cui nu-i convine? Păi oamenilor abonați la izvoarele bugetare. Oameni care fac afaceri cu statul prin sinecuri și spărturi prin rețeaua de bani. Cum așa? Păi mai puțini bani pentru ei, dacă nu cumva au fost deja închiși ca firmele lui Firea.

Ar trebui să susținem chestia asta?

Personal, da. Susțin treaba asta și îmi doresc să fie implementată cât mai repede. Și nu mă gândesc neapărat la mine, cât la ai mei, care sunt în ultimii lor ani de muncă și care abia câștigă un salariu mizerabil de oraș de provincie.

Chestia asta i-ar ajuta super mult pentru o viață mai relaxată și o intrare liniștită la pensie.

Prin urmare, când o vedem? Acum sau peste 10 ani?

zero taxe salariul minim

Leave a Reply

Your email address will not be published.